loading...
فروش خدمات باغبانی

اطلاعات کامل دم اسبیان

نهال بازدید : 1966 دوشنبه 10 خرداد 1395 نظرات (0)

دم اسبیان

مشخصات دم اسبیان

شاخه دم اسبیان به واسطه دارابودن ساقه‌های بندبند وشیاردار و برگهای فراهم غشایی به سادگی از سایر گروههای نهانزاد قابل تشخیص‌اند. دراثر تجمعمواد سیلیس معدنیدر سلولهای اپیدرمی ،ساقه‌های سبز و فتوسنتز کننده آنها زبر و خشن است. ساقه‌های هوایی توخالی‌اند. پیکررویشی این گیاهان متعلق به نسل اسپورفیت بوده و گیاهانی جور هاگند. هاگدانها درانتهای ساقه‌های زایا به صورت مجتمع قرار گرفته و تشکیلاستروبیلداده‌اند. برخی از دم اسبیان ایجاد دونوع ساقه زایا و نازا نمی‌نمایند که از نظر مورفولوژی و فقدان یا دارا بودنکلروفیلاز یکدیگر متمایزند.

پروتال دم اسبیان سبز و فتوسنتز کننده و حاویآنتریدیو یا آنتریدی وآرکگونبطور توام است. گیاهانی یکساله یاچند ساله خشکی‌زی و یا گاهی نیمه آبزی و دارای ریزوم و ریشه هستند. ساقه‌های آنهاتوخالی ، شیار‌دار و مفصل‌دار و در برخی از دم اسبی‌ها ساقه‌های زایا فاقد سبزینه وبدون انشعابات فرعی و جانبی و ساقه‌های نازا سبزینه‌دار و دارای

انشعابات فرعی متعددی است. انشعابات جانبی معمولا به صورت فراهم در محل گره‌های ساقه قرار گرفته ودارای ساختمانی مشابه با ساقه اصلی است.

برگها به صورت فلسهای غشایی (میکروفیل) وفراهم در دور تا دور هر گره ساقه قرار گرفته و کم و بیش به یکدیگر اتصال یافته‌اند. دم اسبی‌ها جور هاگ بوده و هاگدانها به پایکهای مخصوصی که از یک میله کوتاه وصفحه‌ای چند وجهی تشکیل یافته است اتصال دارند. مجموع اسپورانژیوفورها در انتهایساقه‌های زایا یا به صورت فشرده قرار گرفته و تشکیل استروبیل داده‌اند. هاگهامعمولا کروی و دارای الاتر هستند. نسلگامتوفیت متشکل از پروتالی بی‌شکل و سبز رنگ است. مهمترین قسمت اسپروفیت دم اسبیانساقه آن است که بر دو نوع است: زیرزمینی و هوایی ساقه دم اسب گره‌دار است و فاصلهمیان گرهها مشخص‌اند.

هر گره از حلقه‌هایی از برگهای کوچک و قهوه‌ای بی‌دوامپوشیده است. فتوسنتز بوسیله ساقه‌های سبز انجام می‌شود و استروبیل که در نوکساقه‌های زایشی بوجود می‌آید دارای اسپورانژیوفورهایی است که شش گوشند و هر یکبوسیله پایه کوتاهی به ساقه متصل است. گامتوفیت می‌تواند فتوسنتز کند و از نظرتغذیه خودکفاست. اسپروفیتدیپلوئیدویاخته‌های جنسیهاپلوئیدهستند. گامتوفیت یک پایه است و اسپرم وتخمک روی یک گامتوفیت مشترک تولید می‌شوند.

                                                                             تصویر 

شرایط رشد و تکثیر دم اسبیان

 

دم اسبیان در شرایط گوناگون رشد می‌کنند. برخی از آنها در محیطهای مرطوب و بعضی در محیطهای خشک و گروهی منحصرا در مردابهامی‌رویند. بلندی انواع آن در مناطق معتدل به 1.5 متر و در مناطق گرمسیر به 5 مترمی‌رسد.

 
تولید و توزیع مرغوبترین نهال های اصلاح شده پیوندی
و زیباترین گیاهان آپارتمانی
تولید و عرضه نهال :

هلو  شلیل  الو  زردالو  سیب  گلابی  گیلاس  آلبالو  گوجه سبز  خرمالو و...
در رقمهای مختلف ایرانی و خارجی
ودرختان غیر مثمر

نهالستان

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 491
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 77
  • آی پی دیروز : 87
  • بازدید امروز : 376
  • باردید دیروز : 531
  • گوگل امروز : 11
  • گوگل دیروز : 14
  • بازدید هفته : 2,286
  • بازدید ماه : 3,937
  • بازدید سال : 56,228
  • بازدید کلی : 2,987,196