loading...
فروش خدمات باغبانی
نهال بازدید : 2294 سه شنبه 02 آذر 1395 نظرات (0)

اطلاعات کامل بیماری Rosellinla sp

این بیماری با نام عمومی پوسیدگی سفید ریشه میشناسند . دامنه میزبانی  این  بیماری زیاد است این بیماری روی گونه های کاج – اکالیپتوس – بلوط – صنوبر و انواع گونه های دیگر درختان و درخچه های بومی است در بلوط این بیماری به دلیل اینکه اسیدیته خاک افزایش میابد بیشتر بوده و روی سیب ، به ، گلابی ، هلو ، گوجه ، بادام، انار ، انجیر ، مو و پسته و ... هم گزارش شده است . این بیماری در مناطق گرم و نیمه گرمسیر و پر باران بیشتر حضور میابد .

علائم :

درختان ممکن بلافاصله بعد از کاشت بیمار شوند ولی نشانه های حاد بیماری تا زمان باردهی  درخت ظاهر نمی شوند .نوک تمام سر شاخه ها به رنگ زرد طلائی در می آید این پیشرفت و گسترش همراه با برگشت نوک سر شاخه  ها به سمت پایه است و درخت  کم پشت تر و برگ ها کوچک میشود . و علائم پژمرده  برگ ها و آویزانی انها در بعد از ظهر روی درختان قابل مشاهده است البته در تابستان بعد از اینکه گرمی هوا بر طرف شد و هوا خنک شد این حالت تا حدودی بر طرف میشود  ولی روز به روز به مدت زمان پژمردگی افزوده میشود  به طوری که بعد از خنکشدن هوا برگها  پژمرده باقی می مانند  اگر پای این گونه درختان را مشاهده کنیم میبینیم که ریشه های فرعی آنها از بین رفته و علت پزمردگی انها هم به همین دلیل است .

 

درختان مبتلا به این بیماری کوتاه قد هستند و رزین از آنها خارج میشود و در نهایت باعث مرگ درخت میشود در روی پوست و در محل طوقه و ریشه روی پوست و گاهی در زیر پوست رشته های میسلیومی سفید تا  خاکستری  یا قهوه ای  رنگ قارچ عامل بیماری را می توان دید ( ولی در بیماری آرمیلاریا ریزومورف به وجود می آید ) . روی ریشه های الیاف دار درختان با لایه های مخملی کپه ای و سفید قارچ پوشیده میشود و سپس به ریشه های قطور و اصلی سرایت می کند .

ابتدا پوست ریشه پوسیده میشود و سپس به لایه زاینده یا کامبیوم سرایت می کند سپس قارچ به سمت بالا پیشرفت می کند و تا لایه زاینده تنه ادامه میابد .گاهی قارچ پوست میترکاند و در مجاورت خاک قرار می گیرد . چنانچه پوست اندام الوده را بر داریم ممکن لایه میسلیومی متشکل از رشته های ( باد بزنی ) تار عنکبوتی  سفید بین پوست و سطح چوب اندام آلوده دیده شود .

در رطوبت و حرارت مناسب میسلیوم سفید در نزدیکی سطح خاک روی یقه درخت دیدهمی شود .در رطوبت و حرارت مناسب میسلیوم سفید در نزدیکی سطح خاک روی یقه درخت دیده می شوند .این بیماری بیشتر در خزانه  ها و نهالستان ها دیده میشود . بیشتر درختان رشد بیش از رشد طبیعی خود پیدا میکننند . مرگ  گیاه سریع یا طی چند سال اتفاق می افتد .

گسترش بیماری :

آنچه به نظر میرسد این است که این بیماری به صورت طبیعی در جنگلها ی بومی و بعد از عبور از زمین های ستردن گسترش میابد . کاج های که در محلهای آلوده و بیمار همراه با تعداد کمی از درختان  جوانی  که به شدت آلوده کاشته میشوند خواهند مرد . عمدتا از طریق ایجاد رشته میسلیومی تکثیر می کند .

مهمترین مشخصه میکروسکوپی این قارچ وجود میسلیوم لوله لامپایی می باشد . راه انتقال آن آب ، خاک ، کود و نهال الوده و تماس ریشه آلوده به ریشه سالم می باشد . زمانی که ساقه در رطوبت بالا باشد و شاخه و برگ درخت متراکم باشند این ها همه باعث پیشرفت بیماری شده .در شرایط نا مناسب میتواند چند سال روی ریشه های پوسیده در خاک و گاهی به شکل میسلیوم یا ریز سختینه های غیر متراکم در خاک یا چسبیده به بقایای ریشه زنده بماند .

تاثیر اقتصادی :

نسبتا جزئی است قبلا این بیماری باعث خسارت های گاه به گاه شدید در باغات میوه و مزارع سیب زمینی که در محلهای آلوده کاشته میشد و محلهایی که پاکسازی شده بودند در جنگلهای بومی را باعث میشد ند . این بیماری را به عنواغن یکی از پارازیت های کاج به ثبت رساندند .

 

کنترل :

هنوز برای این بیماری کنترلی پیدا نشده . پس از استقرار پوسیدگی ریشه بر اثر قارچ کلاهک دار جلوگیری از گسترش بیشتر آن دشوار است .ولی میتوان با رعایت چند نکته از بروز بیماری جلوگیری کرد :

- نباید در محل باغ کهنه باغ جدید احداث کرد

- انتخاب نهال سالم

- ضد عفونی ریشه ها قبل از کاشت

ضدعفونی : بنومیل 300 گرم + 10 کیلوگرم خاکستر+5کیلوگرم کود دامی الک شده + 1 لیتر آب

- زهکشی مناسب به منظور جلوگیری از تجمع آب

- افزایش تهویه هوا در خاک

- کاهش آبیاری ( چون قارچ تحمل خشکی را ندارد ) که به این منظور ریشه های خاک اطراف

 طوقه درختان آلوده را بر دارند به این ترتیب از پیشروی قارچ جلوگیری کرده .

- رعایت بهداشت

- بقای آلوده را از محل جمع اواری و خارج کنید

- حفر گودال د راطراف درختان آلوده به منظور محدود کردند گسترش بیماری معمولا موثر واقه نمی شود . زیرا تشخیص درختان آلوده بدون علامت خارجی نیاز به حفاری بسیار گسترده دارد . در عمل درختان در حال زوال را تا حد امکان با ریشه از خاک خارج میکنند و محل گودال ایجاد شده ئرا به مدت طولانی ( بیش از یک سال ) تا کاشت وا میگذارند .برای تسریع از ریشه کنی قارچ باقی ماندهدر خاک میتوان خاک محل گودال را ضد عفونی کرد اما این روش گران است و در همه مواقع به طور کامل موثر واقه نمی شود .نفوذ قارچ کش های تدخینی ( فو میگانتها) در خاک به بافت خاک و رطوبت خاک بستگی دارد .

- آیش زمین به مدت یکسال یا بیشتر و سپس واکاری

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 491
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 89
  • آی پی دیروز : 300
  • بازدید امروز : 379
  • باردید دیروز : 1,335
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 379
  • بازدید ماه : 19,308
  • بازدید سال : 92,094
  • بازدید کلی : 3,171,991