loading...
فروش خدمات باغبانی
نهال بازدید : 2009 سه شنبه 25 خرداد 1395 نظرات (0)

سبزیجات و درختان ایران

پونه                      :        mentha arvensis

 

پیازچه                   :        allium fistolosum    پیاز انتهای گرد و متورم ولی پیازچه انتهای استوانه ای دارد و طرز ازدیاد آن فقط به وسیله سیرچه می باشد زمان برداشت موقعی که برگها زرد شوند

 

پیاز                       :         alliumcepa      عواملی که باعث به گل رفتن پیاز  .   می شود 1. درجه حرارتهای کم (10-15 درجه ) 2. طول روز کوتاه (9-  12ساعت )  پیاز یک گیاه نرعقیم است ونیز یک گیاه دوساله است و آبیاری هر هفت روز یک بار انجام می شود . شرایط رسیدن پیاز نیز هوای گرم وخشک و شدت نور زیاد است

 

ترخون                   :       Artemisia dracunculus   طرز ازدیاد ترخون قلمه زدن و تقسیم بوته است به خاک سبک نیاز دارد

 

تره ایرانی               :       allium almpeloparsum

 

تره فرنگی              :        allium porrum

 

تربچه                    :       raphanus sativus var radicola    علل پوک شدن غده :حرارت بالا وطول روز بلند ,  گذر از مرحله رویشی به زایشی,   آبیاری نامرتب و خشکی هوا  اما راههای پیشکیری از پوک شدن غده انتخاب ارقام مناسب , برداشت به موقع محصول  ,   جلوگیری از هر گونه رشد ( کمبود آب و موادغذایی

 

ترب سیاه               : nigra       raphanus sativus var

 

            جعفری                  :        petroselinum hortenیک گیاه سایه دوست    است   به سرما مقاومت زیادی دارد و نیز به آب زیادی احتیاج دارد

 

خردل                    :        sinapis 

 

ریحان                   :        ocimum basilicum

 

ریواس                  :       rheum ribes       قسمت خوراکی دمبرگها می باشد پهنک برگ ارزش غذائی ندارد چون دارای ماده سمی Anthrachino می باشد طرز تکثیر به وسیله تقسیم بوته است

 

رازیانه                  :        foeniculum officinalis

 

زرشک                  :        berberis vulgaris

 

سیب زمینی ترشی    :        helianthus tuberosus

 

سیب زمینی             :        solanum tuberosum             عواملی که باعث به گل رفتن سیب زمینی می شود 1. طول روز بلند است 2. دمای بالا اما عاملی که باعث تولید غده در سیب زمینی می شود 1.طول روز کوتاه 2. دمای پائین می باشد  ونیز جوانه زدن سیب زمینی به علت بالا بودن هورمون جیبرلین نسبت به هورمون های بازدارنده است.در سیب زمینی حالت پروتوژنی وجود دارد(مادگی زودتز از گرده می رسد)

 

سیر                      :         allium sativum

 

شلغم                    :           oleraceaebrassica napus var

 

شاهی (ترتیزک)      :           lipidium sativum     گیاهی سایه دوست است و اگر آن  را در سایه بکاریم دیرتر به گل میرود و از آن بیشتر استفاده می کنیم

 

شبدر                    :          trifolium

 

شنبلیله                 :          trigonela

 

طالبی                      :        var modarusmelo cucumis   به محض رسیدن میوه از غلا ف جدا می شود

 

کرفس                   :         apium graveolens      به آب و هوای معتدل و خنک آب زیادنیاز دارد و گیاهی سایه دوست است   , خاک مناسب ph از 5.5 بیشتر باشد و گیاهی دوساله ونشائی است

 

کرفس دمبرگی        :        var dulce  apium graveolens   به آب و هوای معتدل و خنک آب زیادنیاز دارد و گیاهی سایه دوست است

 

                                      Cynara cardunculis         کنگر فرنگی           :     

کاهو                     :        lactuca sativa               دارای ماده لاکتوسین که به کاهواثر خنک کننده می دهد نیاز آبی زیاد و نور زیاد باعث تلخی در آن می شود گیاهی یک ساله است

 

کاهو پیچ                :       var capitatalactuca sativa     گیاهی یک ساله است

 

کنگر                     :        gundella tournefortii    قسمت خوراکی دمبرگهای ضخیم آن می با شد بوسیله بذر تکثیر میابد کنگر فرنگی یک گیاه

دائمی است ولی در سبزسکاری یکساله است.

 

کدو                      :       رقمهای کدو در زیر آمده است  ,  خاک مناسب کشت رسی شنی است با ph  کمی اسیدی

 

کدو مسمائی           :        cucurbita pepo               خوراکی است

 

کدو حلوائی            :        moschatacucurbita        خوراکی است

 

کدو برگ انجیری    :        ficifaliacucurbita           خوراکی نیست مقاوم به بیماری قارچی که در پیوند گلخانه ای استفاده می شود

 

کدو تنبل               :       cucurbita maxima           خوراکی است

 

کلم                      :        brassica oleraceae        ویژگیهای کلی کلمها : به سرما مقاوم هستند به آب زیاد ورطوبت بالا نیاز دارندبرای جوانه . زنی به دمای بالای 12 درجه احتیاج دارند اگر دردمای زیر 12 درجه نگهداری شوند تبدیل به گیاهان دائمی می شوند .

 

کلم پیچ                 :         brassica oleraceae var copitata           عامل به گل رفتنکلم پیچ حرارت کم می باشد و علت باز شدن برگهای کلمپیچ دمای بالاست جهت برداشت به موقع آن میتوان از  وسیله های refrectur (قندسنج )و نیز بلاریمتر استفاده کرد

 

کلم بروکسل           :           gemmiferabrassica oleraceae var      شبیه کلم گل است ولی رنگ آن سبز است

 

کلم گل                  :          brassica oleraceae var botrytis    فقط این کلم یکسالهاست بقیه دوساله اندو قسمت خوراکی آن گل آذین گوشتی می با شد اثر درجه حرارت بالا  باعث بدمزگی و نامرغوبی کلم گل می شود

 

کلم قمری              :           caulorapabrassica oleraceae var     قسمت مورد استفاده کلم قمری ساقه متورم شده آن است علت. خشبی شدن غده در کلم قمری برداشت دیر هنگام آن است                .                           

کلم تکمه             :         از مقدار زیادی برگچه به هم پیچیده تشکیل شده وکلمهای کلم های کوچکی هستند سرما باعث افزایش قند و بهتر شدن مزه آن می شود

 

کرفس                   :          apium graveolens

 

کاسنی                   :          cichorium intybus

 

کرفس دمبرگی        :         var dulce  apium graveolens

 

گوجه فرنگی           :        lycopersicum osculentum  ارقام مختلف  وسترن رد پاکوتاه آلمانی  ,  اوروباتا  ,    ردکلور  ,   روت جرز حالت پروتژنی دارد و رنگ قرمز آن بخاطر لیکپن است

 

گشنیز                   :          coriandrum sativum

  

شوید                :       anethum graveolens         قسمت قابل مصرفبرگها و ساقه آن می باشد

 

چغندر                   :           beta vulgaris     سه نوع چغدر داریم 1. چغنر قند2. چغنر علوفه ای 3. جغندر لبوئی غده چغندر هیپوکوتیل گیاه است

 

خیار                     :        sativus  cucurbita             علت تلخی خیار به علت کوکور بیتاسین است که که در ریشه تولید وبه میوه انتقال می ابد و علت خم شدن میوه خیار به علت نوسانات رطوبتی است

 

خیار چنبر              :        cucumis melo var fle…

 

خربزه                   :         melo cucurbita       به آبو هوایکویری نیاز دارد  و ph خاک مورد کشت بیش از 7 است

 

قارچ                    :          agaricus bisporus     دارای قسمتهای :

Hymenium    carpophor    spawn   volove   hif

 

فلفل                      :       capsicum annum     دارای اندازه ورنگ مختلف وعلت تندی آن بخاطر ماده ای بنام کاپسایسین است که در جدار تخمدان بوجود می آید بهترین درجه برای سبز شدن 25 درجه سانتیگراد است

 

فلفل دلمه ای          :         capsicum onnum    فاقد ماده کاپسایسین است که این ماده علت تندی است

 

لوبیا سبز             :        phaseolus vulgaris     دارای واریته های nanus پاکوتاه و communis  پا بلند است

 

مارچوبه                :         asparagusofficinallis    قسمت مصرفیساقه آن میباشد طرز تکثیر مارچوبه ریزوم وبذر می باشد ویک گیاه دوپایه است ودو نوع مارچوبه داریم سفید (ترد) وسبز (خشبی)

 

موسیر                  :          alliumascalonicum

 

نعناع                    :          menta sativa

 

نخود فرنگی           :         pisum sativum     دارای ارقام آلدرمن و روندو میباشد

  

هندوانه                 :          vulgariscucumis       به آب و هوای گرم وخشک و نیزبه آب هوای گرم مرطوب سازگار است و خاک مناسب آن شنی و رسی دارای مواد آلی با ph بیش از5 نیاز دارد

 

هویج                     :          daucus carota       قسمت مصرفی ریشه اصلی آن است عاملکج شدن در هویج خاک سفت ونامطلوب است .

آبیاری هویج هفته ای یک بار است

 

یونجه                   :          medicago

 

یونجه باغی      :              litus

 

یونجه زرد              :         melilotus

 

 

درختان میوه ایران

 

فهرستی از درختان میوه و میوه هایی که از ایام گذشته در ایران وجود داشته و یا امروزه در کشورمان کشت می شود . در این نوشته سعی شده به نکته های کوچک ولی مفید نیز از میوه کاری اشاره کنیم 

میوه ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد .

·              میوه های استوایـــــــی(گرمسیری)                                  

·              میوه های مدیترانه ای

·              میوه های مناطق معتدل

·              میوه های بومی                                                                 

·              میوه های مغزدار

·              میوه های وحشی

·              میوه های غیرخوراکی

  

                                                 

آلبالو : بهترین راه تکثیر خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

ازگیل : ( Mespilus germanica)  جزء میوه های شفت دار و زمان برداشت پائیز است .

انار : میوه انار یک سته است (berry) که کاسبرگ لایه بیرونی و یا پوست میوه را تشکیل می د هد و بهترین راه تکثیر؛ خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

آلو : شامل چندین گونه وحشی و کشاورزی و میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus ( آلو بخارا ؛آلو برقانی ؛ آلو قطره‌طلا و آلوکک )

انجیر: (Ficus spp ) نیمه گرمسیری  میوه در شاخه سال جاری تشکیل می شود و انواع دیگر( انجیرهندی – هلو انجیری )

آناناس :( Ananas comosus)  جزء میوهای استوایـی

انبه : ( Mangifera indica)  جزء میوهای همیشه سبز واستوایـی(گرمسیری) 

آووکادو : (Avocados)  جزء میوهای استوایـی

انگور( مو) : نیاز به هرس زیاد دارد ؛ میوه مو به صورت جوانه های مخلوط جانبی روی شاخه های سال جاری تشکیل می شود .

آگلی : )پیوندی از پرتقال ، نارنگی و گریپ فروت , (  جزء مرکبات استوایی 

بادام  :( amygdalus communis)  جهت جلوگیری از سرمازدگی شکوفه از هورمون جیبرلین استفاده کنید .

بالنگ : ( citrus medica ) و جزء سیتروسهاست

به  : (gydonia oblanga  دانه دار وجزء میوه های شفت دار

پاپایا (خربزه درختی)

پرتقال : دارای  گونه های شیرین و ترش است  ؛ جزء مرکبات استوایی

پسته : مقاوم به خشکی و شوری

تمرهندی : (Tamarindus indica) ؛ جزء میوهای استوایـی

تمشک ؛  تمشک سیاه : دارای گونه های متعدد است از طبقه rubus  

توت فرنگی : (Frigaria spp)میوه ای کاذب است  به هیچ وجه میوه محسوب نمی شوند اما در آشپزی بهشکل میوه کاربرد دارد

خربزه: علائم رسیدگی نوک میوه نرم ؛ در ناحیه دم شیار به وجود بیایید وشبکه پوست برجسته شود و گیاهی از خانواده کدوئیان است

خرما: Phoenix dactylifera) ) ؛ ( تامار- رطب- خلال و کال مراحل مختلف رشدی میوه خرماست ) ؛ مقاوم به خشکی و شوری و تکثیر از  پاجوش

خرمالو : ( Diospyros kaki) ؛ از میوههای بومی آسیاست

زرشک : نیمه گرمسیری

زیتون : نیمه گرمسیری

زالزالک : (Crataegus spp. ) ؛ جزء میوه های شفت دار

زردآلو : ((prunus armenica ؛ میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus و دارای واریته هائی از جمله شکرپاره ؛ نادری و شاه  پسند مشهد می باشد

سیب : جزء میوه های شفت دار؛ دانه دار ؛  به چهارپایه تقسیم می شوند : خیلی پاکوتاه EM9 .   پاکوتاه EM7,EM26 .  قوی EM2  . خیلی قوی         . EM 16

کوکبی (میوهٔ ستاره)

کیوی  : سفرس چینی Actinidia spp ))

گواوا (زیتون محلی) : ( (Psidium guajava ؛  جزء مناطق نیمه حاره ای

گیلاس : میوه های هسته دارشفتهای نوعPrunus    گلها روی شاخه های 2 ساله و 2 سال به بالا تشکیل می شود

گریپ‌فروت : جزء مرکبات استوایی

گلابی :pyrus commonis)) ؛ جزء میوه های شفت دار ؛ گلها روی اسپورهای 2 ساله تشکیل می شود ؛ دانه دار ؛ پیوند مناسب اسکنه  ؛ دارای گونه های اروپا و آسیایی Pyrus spp   و تخمدان گلابی اپی جین است

لایچی  :( Litchi chinensis) ؛ جزء مناطق نیمه حاره ای

لیموشیرین  : حساس به سرما و جزء مرکبات استوایی 

موز  : جزء میوهای استوایـی

نارگیل : (Cocos spp) ؛ جزء میوهای استوایـی

نارنج : مقاومت به امراض و نسبت به سرما  بیش از پرتقال

هلو :برای کشت هلو در اراضی قلیایی وآهکی پایه زرد الو – اراضی سنگین گوجه – اراضی سنگلاخی بادام  استفاده می شود – البته از خود هلو نیز می توان برای پایه استفاده کرد و میوه های هسته دارشفتهای نوعPrunus ؛ واریته های زودرس هلو قرمز رضائیه ؛ شاه پسند و انجیری دانشکده می باشد 0

 

 هندوانه : (Citrullus vulgaris ).  طالبی .  بادام ‌زمینی . بلوط ؛ توت .  خیار .

 

  دارابی .  ذغال‌اخته . شاه‌توت .  شفتالو .  شلیل .  فندق .  کُنار .  لیمو

 

 ترش .  نارنگی . بلوط  .گوجه . گردو

 

البته در ایران میوه های متعدد دیگری نیز وجود دارد که بصورت وحشی پرکنده اند و به دلایل مختلف استفاده نمی شوند و یا در مناطق محلی استفاده میشود .

 

تولید و توزیع مرغوبترین نهال های اصلاح شده پیوندی
و زیباترین گیاهان آپارتمانی
تولید و عرضه نهال :

هلو  شلیل  الو  زردالو  سیب  گلابی  گیلاس  آلبالو  گوجه سبز  خرمالو و...
در رقمهای مختلف ایرانی و خارجی
ودرختان غیر مثمر

نهالستان

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 491
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 291
  • آی پی دیروز : 286
  • بازدید امروز : 1,270
  • باردید دیروز : 1,371
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 18
  • بازدید هفته : 8,158
  • بازدید ماه : 18,864
  • بازدید سال : 91,650
  • بازدید کلی : 3,171,547